Typisch Enkhuizen

Een gevarieerd middagprogramma met teambuilding in het Zuiderzeemusum, een boeiende rondleiding door Enkhuizen en een Hollands feest.

12:30 - 16.30: Tournee de Zuiderzee

Een verrassend teambuildingsprogramma in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. In dit spelprogramma gaan de deelnemers met een camera in het museumpark op pad. Met de nodige creativiteit maken jullie een fotoreportage die geheel in het teken staat van de dorpjes rondom de voormalige Zuiderzee. Wat zijn de verschillen in de leefwijze van de mensen uit Volendam en Marken? Wat heeft een malariamug met de inrichting van het huis te maken en hoe wordt haring het beste gerookt? Tijdens het programma komen jullie al deze dingen aan de weet. Onderweg strijden de teams tegen elkaar in een hilarische wedstrijd Oud-Hollandse spelletjes, wordt de smaak op de proef gesteld en leert iedereen schrijven zoals je dit leerde in 1930. Het winnende team krijgt de beste foto's in een lijstje mee naar huis. Inclusief: museumbezoek, koffie met lekkers, begeleiding, mini-workshop touwslaan, schrijfles, gerookte haring en prijsuitreiking met drankje.

 

16:30 - 17:30: Rondleiding Enkhuizen

Onze gids neemt je mee voor een boeiende rondleiding langs de mooiste plekjes van Enkhuizen, waaronder oude stadspoort de Dromedaris, het Spui, de beeldschone oude haven en het stadshuis.

 

17:30 - 19:00: Hollands Feest met karaoke in gezellig Enkhuizens café

Het is tijd voor een gezellig Hollands sfeertje in een typisch Enkhuizens café. We draaien de lekkerste Hollandse platen en natuurlijk kan iedereen zijn of haar favoriete plaatje aanvragen. Natuurlijk zijn er altijd mensen die graag hun stem willen laten horen. Voor deze mensen liggen de microfoons klaar tijdens de karaoke! Natuurlijk mag  ook de inwendige mens niets tekort komen. Daarom serveren wij gedurende deze Hollandse party diverse smakelijke borrelhapjes en lekkernijen.