Rondleiding Mooi Volendam - Mooi Marken

Rondleiding door Volendam en Marken? Geniet van een prachtige rondleiding door mooi Volendam en voormalig eiland Marken in deze complete dagtocht met rondleiding, boottocht, foto lunch en diner.

12:00 - 13:30: Rondleiding palingrokerij met lunch

Deze rondleiding geeft jullie een goed beeld van hoe de paling gevangen, verwerkt en gerookt wordt. Vervolgens gaan jullie aan tafel voor een smakelijke broodlunch. Deze lunch bestaat uit soep, een broodje ham of kaas, een broodje paling of garnalen met koffie of thee. Ook kun je het Palingsound museum bezoeken.

 

13:45 - 14:15: Foto in Volendams kostuum

Jullie gaan gezellig samen op de foto in Volendams kostuum. Alle bekende Volendammer artiesten en veel internationale beroemdheden gingen jullie reeds voor. Alleen het omkleden zorgt al voor veel vrolijke taferelen. Per groep ontvang je een grote foto en elke deelnemer ontvangt een kleine foto.

 

14:15 - 15:15: Rondleiding Volendam

Jullie krijgen een rondleiding door een kundige en gezellige gids door mooi Volendam. Onze gids in traditioneel kostuum leidt jullie langs alle mooie plekjes van Volendam, waaronder de oude haven, de schilderachtige vissershuisjes in het Doolhof en de visafslag. Ook zal onze gids jullie kunnen boeien met verhalen uit het heden en verleden.

 

15:15 - 17:15: Bezoek Marken met rondvaartboot / gids

De gids neemt jullie mee aan boord voor een bezoek aan het voormalig eiland Marken. Daar maken jullie een kleine rondwandeling door het schilderachtige Marken. Marken staat bekend om zijn oude vissershaven, smalle straatjes en huizen op palen. Onderweg is het genieten van de frisse zeewind en het prachtige uitzicht op de havens van Marken en Volendam.

 

17:30 - 19:00: Buffettafel aan de dijk

Aan de rand van het IJsselmeer gaan jullie aan tafel voor een uitgebreid diner. Wij serveren een heerlijke maaltijd met verschillende vlees- en visgerechten in diverse sausjes, patat en gebakken aardappels.