Workshop kaasmaken (in duo’s)

Leer de fijne kneepjes van het kaasmaken tijdens onze Workshop kaasmaken.

Workshop Kaasmaken

We ontvangen jullie op onze kaasboerderij met een kop koffie of thee met koek. Daarbij vertellen wij over de Boerenkaas en hoe deze gemaakt wordt. Na deze introductie gaan jullie onder begeleiding zelf kaas maken. Als de kaasjes onder de pers staan, krijgen jullie een rondleiding door de kaasboerderij en klompenmakerij. Tijdens deze rondleiding kunnen alle kaassoorten geproefd worden, een glaasje vruchtenwijn proberen en typisch Hollandse koekjes proeven. Na de rondleiding kunnen de kaasjes onder de pers vandaan gehaald worden. Deze heel jonge kaasjes krijgen dan nog een kleine behandeling voordat jullie ze mee kunnen nemen. Thuis moet je het kaasje dagelijks draaien en de kleine behandeling nog twee tot drie keer herhalen, voordat je na minimaal twee weken de heel jonge kaas kunt eten.

 

Werkwijze: in duo's